Apple iPhone 5C: sokszínűeknek, de nem olcsón

Apple iPhone 5C: sokszínűeknek, de nem olcsón

Apple iPhone 5C sokszínűeknek

Nem lett olcsó iPhone az 5C, pedig mindenki arra várt hogy legyen egy butább, de mégis iPhone-nak mondható iPhone a világon. Ez nem jött össze, mert az iPhone 5 kivonásával az Apple ezt a készüléket tette a helyére annyi változtatással hogy műanyag burkolatot kapott, mely több színben is elérhető lesz (zöld, piros, sárga, fehér és kék). A bazári külső szerencsére egy használható belsőt takar:

A készülék megkapta az iPhone 5 kedvelt iSight 8 megapixeles kameráját, mellyel rossz fényviszonyok között is lehet fényképzni és videózni. Megmaradt az A6 processzor, melynél "csak" kétszer gyorsabb az új iPhone 5S. Ez a telefon is megkapta az iOS 7 rendszert, az 1GB RAM-ot és a Retina felbontású IPS képernyőt (ugyanazt, amit az 5S-ben is megtalálunk).

Ahogy az 5S-, úgy az 5C is egyedi Apple tokokat kapott (a lenti képeken meg is tekinthetők), és 29 dolláros áron vásárolhatók meg a megjelenés napjától.

A készülék ára Amerikában két éves előfizetéssel (16GB-os verzió) 99 dollárért elvihető lesz, a 32GB-os változat pedig 199 ameriaki pénzért lehet a mienk. Hazánkba maximum decemberig ez a mobil is megérkezik, de itthon jóval drágább az árképzés, így a tiszta kártyafüggetlen verzió elérheti a 160-170-ezer forintos összeget is.