Augusztus 11-én érkezik a Google ingyenes navigációja

Az eddig csak külföldi országokban elérhető "háztól-házig" navigáló alkalmazás a Google nagy sikerét jelentheti a magyarok között is.
Augusztus 11-én fog bekövetkezni az az esemény, melyen a sikervárományos navigációt nagy valószínűséggel bejelentik, és ezennel már itthon is elérhető lesz minden Android készülékkel rendelkező felhasználó számára.

A Google Maps legújabb verziója mindig a legfrissebb térképekkel üzemel majd, ennek fejében még adott lesz a magyar hang és a valódi háztól-házig történő navigáció is.

A térképek folyamatos mobil adatkapcsolatot igényelnek, ám az új vektoros technológia nem fogja túlzottan igénybe venni a pénztárcánkat, hiszen pár kilóbájtot eszik csak másodpercenként. A jelenleg is tesztfázisban levő letölthető offline térképek a navigáción is elérhetők lesznek, így ha rövidebb távra utazunk, egy fillért sem kell majd fizetnünk.

A Google új generációs navigációs alkalmazása szinte bármely Android készülékre elérhető, pontosan az 1.6-os verziószámtól telepíthető, és használható.