Az Apple bemutatta az Apple Watch okosórát

Apple Watch

Apple Watch

Mindeddig titok volt, ma pedig fény derült az Apple első okosórájára. Az első reakciók vegyesek, de összeségében egy használható eszközt mutatott be Tim Cook a szeptember 9-ei keynote-on. Az óra több változatban kerül majd a boltok polcaira, a kezdőár elég borsos: 349 dollár. Magyar áron ez durván 120-ezer forintot jelent majd, mely igencsak meggondolandó az iPhone 5-tól felfelé támogatott kis eszköznél. A 2015 elején érkező érintőképernyős okosóra az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

  • 38mm és 42mm tokkal (tehát két méretben lesz megvásárolható)
  • 316L Stainless Steel (rozsdamentes acél)
  • Sapphire Crystal Display (zafír üveg, melynél csak a gyémánt keményebb - a sportos változat edzett kristályüveggel érkezik)
  • Mag Safe vezeték nélküli töltés
  • Apple S1 processzor
  • könnyedén cserélhető és felcsatolható szíj többféle színben, fémből és műanyagból

A sport változat is két féle méretű tokkal érkezik, a kristályüveg Ion-X technológiával készült (akár csak az iPhone 6 képernyő üvege), kompozit hátlap, sportos óraszíj.

Az óra egyedi operációs rendszerrel érkezik, és egyetlen kis lapkán foglalnak helyet benne a chipek és érzékelők. Van benne pulzusmérő, mely képes egész nap monitorozni testünket és erről kimutatást is kapunk az iPhone-unk képernyőjére. Az óra Bluetooth kapcsolaton kommunikál a telefonnal, mely csak iPhone lehet és az is 5-ös szériától felfelé. A különféle sport alkalmazások és fejlesztői eszközök mellett Facebook is lesz rajta, sőt még GPS navigációt is használhatunk, ha mellettünk van az iPhone (annak a GPS-ét veszi igénybe).

Az okosóra kapott egy jó nagy oldalsó koronát, melyet a hagyományos óráknál megszokott módon tekergethetünk, és érhetjük el a buborék alapú menüt.