Elindult útjára az Androidos Google Maps hangos navigáció

A külföldön már milliók által használt hangos navigáció ezennel kicsiny országunkba is eljutott. A Google ugyanis mától, azaz 2011. augusztus 11-től engedélyezte a Maps-ben a hangos navigálást.

A hangos navigáció segítségével mostantól magyar hanggal és a megszokott teljes lefedettségű világtérképpel utazhatunk bátran oda, ahova csak akarunk. A térképek használatához továbbra is internet kapcsolat szükséges, de a jelenleg még béta fázisban megtalálható offline térképszeletek letöltésével ez ideiglenesen áthidalható.

Mit tud az új Google Maps?

Egyszerűsített keresés

Nem szükséges ismerni a pontos címet. Elegendő megadni a vállalkozás nevét vagy a típusát is, akárcsak a Google-ban.

Forgalmi adatok

Az útvonal jelenlegi forgalmát zöld, sárga vagy piros színnel jelzi. Egy érintéssel megtekintheted az előtted álló forgalmat.

Keresés az útvonal mentén

Rákereshet az útjába eső vállalkozásokra, vagy bekapcsolhatja a népszerű rétegek egyikét, pl. benzinkutak, éttermek vagy parkolás.

Műhold nézet

Tekintsd meg útvonalad 3D-ben a Google nagyfelbontású műholdfelvételeire vetítve.

Utcakép

Jelenítse meg a kanyarokat az Utcanézet képei segítségével. A Navigáció automatikusan Utcanézetre vált, amikor úti célja közelébe ér.

Autós dokkoló mód

Az autós dokkoló mód megkönnyíti az eszköz (Android 2.0 vagy újabb rendszerű készülékek) használatát.

Navigáció ikon

A Navigáció ikon segítségével gyorsan kiválaszthat célhelyeket keresés (beszéd vagy gépelés), névjegyek, csillaggal megjelölt elemek vagy nemrégiben felkeresett célhelyek alapján.

Gyalogos navigáció (béta)

Hangos navigáció gyalogos útvonaltervekkel. Az eszköz rezeg, amikor el kell fordulnia.