Google Maps 5: offline üzemmód és vektor map

Felpörgött a Google: a Nexus S mellett bemutatták az új generációs térkép és navigációs alkalmazásuk legújabb verzióját.

Ahogy már eme képen is láthatjuk, egészen megváltozott a Google kétdimenziós térképfelülete, hiszen a napokban megjelenésre kerülő 5-ös mobilra írt maps már megkapja a vektor alapú térképmegjelenítés lehetőségét. Ennek a jósága egyszerűen abban rejlik, hogy ezentúl nem kell képenként betölteni a megjeleníteni kívánt térképfelületet, hanem különböző koordináták kiszámításával vektoros kijelzést alkalmazva jeleníti meg azokat. Ezáltal gyorsabb és szebb eredmény produkálható. Az újítás segítségével tetszőleges 3D-s épületeket is megjeleníthetünk, melyen még könnyebb lesz a tájékozódás.

További újításként az offline kapcsolatot említeném meg, melyben még nincs szó tárolt térképekről, viszont a gyakran használt felületeket a Google Maps eltárolja, és a legközelebbi navigáláskor vagy éppen tájékozódáskor már nem kell a megtekintésért a netre csatlakozunk.

Megjelenés: konkrét időpont még nincs róla, viszont annyit tudunk, hogy az alkalmazás az elkövetkezendő pár hétben frissíthető lesz.