Honor 6 Plus teszt: Kezes óriás

Honor 6 Plus – Kezes óriás

2014 telén kaptuk meg tesztelésre az 5 colos képernyővel felszerelt Honor 6 modellt, ami a Huawei első olyan készüléke volt, mely az új márkanévvel próbált szerencsét, és természetesen sikerült is. A remek készülékház, a gördülékeny és használható szoftver egy jó kamerával és kiemelkedő sebességgel ötvözve igencsak magasra tette a lécet a gyártók körében. És persze az ár sem mindegy, mivel nem egy kétszázezer feletti készülékről lesz szó, hiába néz ki úgy.

Ezen az úton találkoztunk a modell nagyobbik testvérével is, mely nem más, mint a Honor 6 Plus. A készülék már kapható országunkban és most mi is megkaparintottuk egy teszt erejéig hogy láthassuk, miben nyújt többet a tavalyi kiadásnál.

Külső

Az arany – fehér – fekete variációban kapható készülék az utóbbi árnyalatban érkezett meg hozzánk. Igaz ez a „szín” manapság már nem trendi, inkább a fehér és arany a „menőbb” választás, és ezekben valóban jobban mutat a készülék is. Most be kell érnünk a sötét oldallal, viszont ez korántsem baj, hiszen komoly megjelenést varázsol az amúgy is hatalmas termetű mobilnak. A ház elő- és hátlapja üvegből van, a keret pedig fémből. Ebből az anyagból sajnos az alsó részre már nem jutott, de a többi része még mindig jobb mint az elődnél, ott ugyanis műanyagból készült a teljes keret. A ház masszív, a gombok nem lötyögnek, az csomagban pedig még fóliát is kapunk mindkét oldalhoz.

Honor 6 Plus teszt, a készülék külseje

A készülék oldalán helyezkedik el a két hangerő és készenléti gomb, alattuk nem sokkal pedig a két SIM foglalat nyílása, melyek tálcás megoldást kaptak. Egyikben a SIM helyett microSD kártyát is elhelyezhetünk, mely nem igazán jó megoldás, ha két SIM kártyánk van. A kártyák közül az egyik micro- a másik pedig nano SIM lehet.

Doboz, és ami benne van

A két fólián kívül egy hálózati töltő, egy adatkábel és egy kézikönyv is lapul a világoskék dobozban, melyben még egy SIM tű is helyet kapott. A doboz színe nem illik a készülékhez, de nagy vizet nem kavar, hiszen nem azt fogjuk egész nap tapogatni.

Képernyő

A pár éve még brutálisan nagynak számító 5,5 colos méret ma már átlagosnak számít, hiszen vannak ennél jóval nagyobb megjelenítővel felszerelt mobilok is. Nekem például ideális méret, de még a nagyobb képernyő sem hoz zavarba. Kellemes használni, nagy kezűek akár egy kézzel is elérhetik a menüpontokat, de filmezni és játszani is egészen kellemes. A Full HD felbontású panel a jobbik változat, IPS technológia révén nagyon tiszta, oldalról is jól látszik és a világítás is rendben van még napsütésben is. A 401 ppi érték több mint elég, a védőüveg elvileg Gorilla Glass 3, viszont sok fórumban nem ezt vallják, hiszen a többségnek mindkét üvegfelület karcolódik. A képernyő színhűsége kézzel is állítható, ezt tudja a szoftver is, ha valakinek a gyári beállítás nem felel meg.

Az erő

Az alaplapon sok érdekességet találunk: van egyszer egy nyolc magos HiSilicon Kirin 925-ös processzor, mely ugyebár a Huawei egyedi vívmánya. A kicsivel több mint negyvenezres Antutu teszt egyáltalán nem szégyen, viszont a beépített videómegjelenítő kicsit idejétmúlt: a Mali T628 MP4 chip ugyan teszi a dolgát, de az igényesebb játékok néha-néha kihívás elé állítják. Maga a CPU egyébként kétszer négy magot tartalmaz: az egyik csoport 1,8 GHz-en, míg a másik 1,3 GHz-en működik, így az energiatakarékos mód ez esetben kiemelten jól teljesít. Memóriából 3GB jutott a fedélzetre, mely bőven elegendő a komolyabb programok és a böngészők számára is. A belső tárhely 32GB-os, melyből 24GB azonnal felhasználható a készülék beüzemelése után. Akinek ez nem elég, annak ott a microSD bővítési lehetőség az egyik SIM kártya kárára.

Hisilicon Kirin 925 Honor 6 Plus

Adatkapcsolat

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: a mindenes Honor 6 Plus nagyon hasít a kapcsolat-specifikációkban, ugyanis kapott WiFi-t (a/b/g/n), van benne Bluetooth 4.0, NFC és fullos Cat 6-os LTE is. A beépített GPS azonnal jelet fog, így a navigáció is gyors és kényelmes. Az NFC-t pedig még fizetésre is lehet használni.

Fotózási és videós funkciók a Honor 6 Plus-ban

Elérkeztünk az egyik legkívánatosabb ponthoz, a kamerához. A készülékben pontosan három darab kamera van: egy az előlapon, kettő pedig egymás mellett a hátoldalon. Először megörültem: biztos bepróbálták a 3D varázsát, de erről szó nincs. A két kamera a HTC M8 mintájára a felvételek könnyebb és pontosabb utómunkálatait erősíti meg. A két 8 megapixeles kamera ugyanis több felvételt készít, így lehetőség adódik később a fotók módosítására is, mondjuk ha a fókuszt rosszul lőttük be. Ezen felül a rekeszértékkel is játszhatunk (remek éjjeli képek), illetve a HDR funkció sem elhanyagolható. Nagyon szép képek készíthetők a két kamerával, ezt a tesztfotókon is meg lehet tekinteni. A masina gyorsan teszi a dolgát: a fotós app villámgyorsan elindul és a fényképek is pillanatok töredéke alatt elkészülnek, nagyon kellemes használni. Fotózás során rengeteg mód közül lehet választani, de a gyors automata mód is kiválóan teszi a dolgát minden helyzetben.

Videóban a Full HD felbontást és a 30fps-t is támogatja, mely manapság már nem nagy szám, de kielégítő.

Tesztfotók

Honor 6 Plus dupla 8 megapixeles kamera

Szoftver

A Honor 6 Plus egyik legnagyobb érdeme az EMUI kezelőfelület, mely a széjjelunt Android menüjét hivatott gatyába rázni. Az 1 hét tesztidőszak alatt élmény volt használni a készüléket, hiszen apró kis ötletekkel teszi jobbá az ember hétköznapjait. Ilyen a módosított értesítősáv, a hívás közbeni látványvilág, a főképernyő-menü és például az egygombos azonnali fényképezés. Android verzióból még csak a 4.4.2 fut a készüléken, de cserébe a saját felület minden hiányért kárpótol.

Egyéb

A készülék hangjáról még nem esett szó: a Honor 6 Plus-ban csak egy darab külső hangszóró található, tehát nem sztereó, és a hátlapi kimenet sem szerencsés, mert az asztalra helyezve nagyon el tud halkulni. Minősége közepes, a mélyek szinte nem léteznek, de hangosan csörög és ez a lényeg. A beszélgetés minősége kiváló, sokkal többször tapasztaltam HD hangot, mint a saját telefonom használatakor.

A készülék még a gesztusvezérlést is támogatja: a lezárt képernyő dupla koppintással felébreszthető, és a készülékhez adott előlapi fólia még rejtett érintő felületeket is tartalmaz, így azok megérintésével még újabb funkciókat is kaphatunk.

Az akkumulátor bírja a strapát. A gyártó két teljes napot ad meg az egyetlen felöltéshez, mely valóban igaz. A 3600 mAh akksi nagyon jól teljesít, valóban kibírja a két napot, de az erős nyüstölésnél is simán elmegy a másfél nap is.

Összegzés

A telefongyártók gyakran elrontják a második generációt, de van aki szépen továbbfejleszti és sikert is arat vele. A Honor 6 Plus éppen ennek a példája. A kistesó után nagy élményt volt ezt a készüléket is használni, mivel egyetlen bosszús percem sem volt vele, ami elég gyakori szokott lenni a prémium telefonok esetében. Minden gördülékeny, gyors a kamera, játszani lehet vele, nagy a képernyője, az akku sokat bír, ennél több már ne kelljen.

Pro: kiváló kamera és szoftver, EMUI kezelőfelület, erős akkumulátor, erős és takarékos processzor, masszív üveg-fém készülékház
Kontra: régi Android verzió, kicsit gyenge hangszóró, könnyen karcolódik

Buy Honor 6 Plus cheap price

A Honor 6 Plus készüléket most 138.900 Ft-os áron itt tudod azonnal megvásárolni 2 év garanciával.

A Honor 6+ technikai specifikációja:

  • Egyedülálló „bionikus”, 8 megapixeles párhuzamos sasszem objektívek kerültek a hátlapra, melyek együttes felbontása 13 megapixel.
  • Az előlap 8 megapixeles szelfi kamerát kapott.
  • A 8+1 magos processzor és a Kirin925 chipkészlet a 3 GB nagy sebességű memóriával hatalmas teljesítményt, a 32 GB beépített háttértár pedig elegendő tárolókapacitást biztosít.
  • A Smart Power 2.5 technológiával vezérelt 3600 mAh kapacitású akkumulátor átlagos használat mellett egyetlen feltöltéssel akár kétnapnyi folyamatos használatot tesz lehetővé.
  • Az élethű, élénk LCD képernyő kontrasztaránya 1500 az 1-hez, a megjelenítő emellett 85 százalékos szaturációt biztosít.
  • A készülék egyszerre két SIM kártyát tud fogadni, és mindkettőhöz egyidejűleg biztosítja a készenléti üzemmódot.
  • A képernyő és a váz arányszáma 78,2%, a vizuális megjelenítést így a lehető legkevésbé zavarja a vékony keret.