Houzetek rádióvezérelt projektoros ébresztőóra teszt

Houzetek rádióvezérelt és projektoros ébresztőóra teszt

A Gearbesten leltem rá a Houzetek asztali órájára, mely felett böngészéseim során már többször átlapoztam, de egyszer csak rászántam magam és megnéztem az adatlapját. Tehettem volna korábban is, hiszen nem gondoltam volna hogy ennyire jó kis kütyüt üdvözölhetek majd a szobában. Az ára több mint kedvező, a tudása pedig kiemelkedő.

Houzetek 3531b óra

Mit tud a Houzetek 3531b asztali óra?

  • többszínű képernyővel rendelkezik (VA panel, betekintési szöge az OLED kijelzőkkel megegyező)
  • kijelzője 8 különböző színt tud megjeleníteni (átmenetben is)
  • rádióvezérelt atompontos működés (a világ több pontjáról képes fogadni a pontos időt, úgy mint a drágább karórák is)
  • beépített projektorral rendelkezik (piros színben vetíti ki az időt a falra, mennyezetre - maximum 3 méterig)
  • méri a szoba hőmérsékletét, valamint jár hozzá egy kültéri egység is, melyet akár az udvarban is elhelyezhetünk - maximum 100 méterig)
  • található benne egy USB csatlakozó is (bármilyen készüléket tölt (5V ~ 1A)
  • tud ébreszteni, több beépített nyelvvel rendelkezik
  • az integrált barométer segítségével előrejelzi a várható időjárást

Ez a nagy tudású kis asztali óra minden helyiségben jól mutat, igencsak közkedvelt termék a piacon. Nem csoda hogy a cikk írásakor sem volt raktáron a Gearbestnél, de fel lehet rá iratkozni, így azonnal értesítenek ha raktárra érkezik.

Nagyon vártam a termék érkezését, ami kb.: két hét alatt meg is történt, természetesen sérülésmentesen. Egy normál dobozban érkezett (lásd a főképen), benne egy kis füzet, a külső hőmérő egység, és egy táp társaságában. A készülék két AAA elemmel is üzemel, de a teljes üzem csak a tápegység csatlakoztatásával érhető el, mivel a képernyő folyamatosan nagy fényerőn működik (elem esetén 5 másodperc után lekapcsol). A külső táppal nincs probléma, nyugodtan működhet róla az óra éjjel-nappal.

A képernyő kiváló: nagy fényerővel bír, és a színek is variálhatók. 8 féle szín közül választhatunk (van hozzá hátlapi dedikált gomb), de azt is beállíthatjuk hogy folyamatosan váltsa őket. A kijelző nagy és jól olvasható, a VA panelnek köszönhetően minden szögből látszik. Egyszerre mutatja az aktuális időt, a dátumot, a belső és külső hőmérsékletet, a nap nevét és a várható időjárást is. Az órában nincs internet lehetőség, a pontos időt a világ nagyvárosaiban található atomórákról veszi minden nap éjjel 1 és 2 óra fix időpontokban. Az időjárást a beépített barométer segítségével határozza meg.

Houzetek 3531b óra

A zöld szín is remek, de nekem a sárga jött be legjobban

Houzetek 3531b óra

A rádióvezérelt működés egy elég régóta működő módszert alkalmaz. Több millió órában használják már évek óta, így itt is jól szolgálatot tesz a középhullámú frekvencián üzemelő vevő. Mivel ez a módszer egy elég régi technológián alapul, ezért nem árt vigyázni hogy a fogadása során az óra közelében ne legyen más zavaró (valamilyen hullámot kibocsátó) készülék. Nyilván ez az oka az éjjeli frissítésnek is, mivel nappal szinte lehetetlen jelet fogni a sok zavaró adó miatt. Természetesen a napi egyszeri időbeállítás még így is bőségesen elegendő. Az óra ennek köszönhetően nagyon pontos.

A hőmérséklet mérése házon belül és kívül is működik. Bent az órába épített mérő gondoskodik a pontos értékek kijelzéséről, a kültéri fokokat pedig az órához járó kis műanyag kültéri dobozka biztosítja. Ezt a leírás szerint kb. 100 méterig is el lehet helyezni, ugyanis rádiójelen kommunikálnak egymással. A kültéri egységhez tápellátás is szükséges. Normál 2db AAA ceruzaelemmel üzemel, mely több hónapon át el tudja látni energiával. A kültéri hőmérséklet nagyjából percenként frissül az órán, így folyamatosan nyomon követhető a változás.

Én egy társasház második emeletén lakom, a kültérit pedig a garázsban helyeztem el (kb.: 20-30 méterre a szobától). A jel tiszta, még a sok vastag fal sem jelent akadályt a vételhez. Az egység amúgy strapabíró (de nem vízálló), hiszen akár nagy mínuszokban is képes hibátlanul üzemelni (az már egy más kérdés hogy a benne levő elem meddig bírja majd a hidegben).

Az órába épített kivetítő (más néven projektor) piros fénnyel szórja a falra a pontos időt. Nagyon örültem neki hogy a kijelzés még nappal is látható, sötétben pedig fényes és tiszta. A modul szinte teljesen elforgatható (85 fok mindkét irányba), így falra és a mennyezetre is kivetíthető maximum három méterig. Nagyon örültem hogy a pontos idő mellett a külső és belső hőmérsékletet is kivetíti (5 másodpercenként váltogatva).

Houzetek 3531b óra

Erős fénye van világos szobában is, de éjjel a legjobb

Az órában ébresztő is van, egyszerre két módot tudunk definiálni. Az óra bal oldalán vannak a kapcsolók, itt vezérhetjük a beállításokat egyszerűen.

A Houzetek asztali órája mindent tud. Hőmérő, rádióvezérelt óra, tiszta és fényes színes kijelző, kis méret, és kivetítő funkció. Nagyon tetszik, és akár újra is megvásárolnám. Míg a márkásabb társak ára több tízezer forintra rúgnak, addig a Houzetek 3531b ára csupán 27 dollár, átszámítva kb. 7800 Ft.

Itt megvásárolható

Ha a modell nincs raktáron, bátran ajánlom a többi típust is, hiszen kicsivel több pénzért már nagyobb képernyős változatok is vannak a Houzetek kínálatában (kb.: 5-6 modell).