HTC Desire és az Ice Cream Sandwich

HTC Desire és az Ice Cream Sendwich

A hírekben már olvashattuk, hogy a Google óriáscég kiadta a legújabb Android verzióját, az Ice Cream Sendwich forráskódját. Ám ez nem minden készülékre lesz elérhető. A gyártó már a 2.3 fejlesztői verziónál befejezte a Desire frissítését. Ebből adódóan csak főzött ROM formájában lesz elérhető.

A fejlesztők azonban nem ültek sokáig a dolgon, és kikerült a béta verzió az internetre. A híres XDA oldalon ezt le is tölthetjük. Persze mindenki csak saját felelősségre próbálja ki!

Kezdjük az adatokkal:

Telefon névjegye menüpont alatt láthatjuk , hogy 4.0.1-es androidról beszélünk. Igaz még elég bugos, szóval lesz mit javítaniuk, hogy tökéletesen használhassuk a mindennapokban.

A kernel verziója 2.6.35.14.

Telepítés után egyből feltűnik, hogy a kinézetet eléggé átszabták a régiekhez képest. Saját véleményem szerint nagyon jól néz ki a htc-s sense felület nélkül is.

Fő változása, hogy az asztalt hosszan nyomva csak a háttérképet tudjuk változtatni. A widgetek, parancsikonok kihelyezése átkerült a főmenübe. Ide belépve, felül találunk 2 fület: alkalmazások és modulok.

Az utóbbit megérintve előkerülnek a widgetek, amiket kipakolhatunk a képernyőre. Főbb előnye, hogy már választáskor előnézeti képet kapunk. Asztalra kihelyezve pedig a méretét megváltoztathatjuk.

További változás a feloldó képernyő, névjegykezelő és az üzeneteknél és az alapprogramoknál tapasztalhatunk.

Névjegykezelő fehér háttért kapott, ezért könnyen átlátható. A stílusa kicsit hasonlít a windows phone kinézetére, de ezzel nincs is gond.
Az üzeneteknél nincs jelentős változás, csak jobban átláthatóak az üzenetek a régi verziókhoz képest.

Sebesség:

Na erre nem lehet panaszunk. Hétköznapi használathoz jól teljesít a szoftver. A memória is 220 MB körül van indítás után. Igaz akadások észlelhetőek, de ez betudhatjuk a béta verziónak.

Játék:

Nem teszteltem, de nagy valószínűséggel a kisebb rendszerigényűeket simán viszi, gondolok itt Angry Birds-re és társaira. A 3D-t igénylőekkel, már lehet gondba lesz.

Zenelejátszó:

Ha ezt a rendszert használjuk, nem lesz szükség külön zene lejátszó programra.
Ez az alkalmazás is megkapta a „Marketes” kinézetet. Továbbá kapott hangszínszabályzót is, ez azért elég fontos.

Végszó:

Összességében nagyon jó az ICS rendszer, még béta állapotban is. Pár hónapon belül kikerül a végleges változat is, és végre gond nélkül fog működni.
Akit nem zavarnak a kisebb problémák, és tesztelő kedvében van, az nyugodtan próbálja ki, feltéve ha ROOT-olt a készüléke.

Marcee