iNew V8 teszt: a hatmagos forgathatós óriás

iNew V8 teszt: a hatmagos forgathatós óriás

Az iNew V3 után kipróbáltuk az iNew V8 típusjelzésű kínai okostelefont, mely a V3 nagytestvérének is nevezhető. A hatalmas készülék méretben szinte megegyezik az iPhone 6 Plus készülékkel, viszont belsőleg sokkal fejlettebb annál. Lássuk, mit is kapunk hetvenezer forintért.

Az iNew V8 nagy hangsúlyt fektet a külsőre. Megnyerő formavilág jellemzi, nem beszélve azokról az extrákról, melyet nem igazán látunk egy hétköznapi okostelefonban. Az iNew V8 tulajdonképpen az Oppo N1 kiköpött mása, a teljes külső és a forgatható kamera is az utóbbi készülék jellegzetessége.

inew v8

Külső

Enyhén lekerekített élek, puha tapintású műanyag hátlap és fémváz jellemzi a V8-at. Az előlapon egy hatalmas 5.5 incses képernyő kapott helyet, melynek alján három kapacitív gomb is található. Ezeket mind egy Gorilla Glass 2 karcálló üvegfelület védi. A forgatható kamera miatt a ház mérete is termetes, így a készülék csak olyan személyeknek ajánlott, akiknek nagy kezük van, hiszen normál kézzel nehezen tartható és kezelhető. Ennek ellenére nagyon tetszetős készülékről van szó, akinek nagyon bejön, annak nem biztos hogy a méret fog elsősorban számítani. A telefon egy pontban hozzá mért dobozban érkezett, mely fiók-szerűen nyitható, benne pedig megtaláljuk a gyárilag mellékelt képernyővédő fóliát, a töltőt, az adatkábelt, és egy kis kézikönyvet.

Csatlakozók és gombok:

A készülék felső része: kamera (kamerán vaku és további érzékelők)
A készülék alsó része: mikrofon, 3,5 jack kimenet, microUSB csatlakozó
A készülék jobb oldala: készenlét gomb, hangerő gombok

Hardver

Papíron elég ütős hardverrel rendelkezik a készülék, ami nem parasztvakítás, hiszen a hat magos MTK 6591 processzor és a mellé kapott 2GB RAM szépen muzsikál együtt. A legtöbb weboldalon és blogon 1GB memóriával tüntetik fel a készüléket, ez nem nagyon értem, mivel a mi példányunkban is 2GB volt.

A MTK chipset elég szép fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, ez meg is látszik a telefon sebességén, Antutu tesztben 26231 pontot kapott a hat magos teremtmény. Szórakozásra is kiváló, a Mali 450 MP4 grafikus chip szépen teljesít a 3D-s játékokban. Kaptunk pár visszajelzést, hogy néha szaggat a készülék, de ez csupán szoftveres probléma, melyet a későbbiek folyamán talán javítanak majd a fejlesztők. A 2GB RAM bőségesen elég, bekapcsolás után 1.8GB szabad terület marad. A belső tárhely 16GB, mely microSD kártyával is bővíthető akár 64GB-ig. Figyelni kell a felosztásra, hiszen a 16GB-ból a rendszermeghajtó csupán 1GB, de a rátelepített alkalmazások átmásolhatók a többi tárhelyre is.

Ezek mellett bőven találunk még pluszt az iNew V8-ban:

Van benne NFC, Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n, arcfelismerő funkció, hátlapi egér (érintőfelület), forgatható 13MP-es kamera, OTG, FM-rádió, WLAN hotspot, dupla SIM kártya foglalat, és gesztusvezérlés.

Hátoldali érintőpanel

Ez a kis 3 x 3 cm-es felület egy notebook tapipadhoz hasonlítható. Tulajdonképpen egy kis érintőegér, melynek segítségével könnyedén navigálhatunk a készülék kijelzőjén úgy, hogy a hátoldalon mozgatjuk az ujjunkat.

inew v8 gps

Hálózat

A telefon támogatja a dupla SIM-es megoldást, és természetesen egyszerre kezeli a két kártyát, mely 1db normál- és 1db micro SIM lehet. Adatátvitelben maximum 3G (HSDPA) elérést támogat, LTE modem viszont nincs a készülékben.

Kijelző

A telefon hatalmas méretét az 5.5 incses HD felbontású képernyő adja. Az 1280 x 720 pixeles OGS IPS kijelző kiváló és telt képet ad. Élmény a képböngészés és a filmezés, a kép oldalról is jól látszik, nem igazán tudunk belekötni.

Kamera

Elérkeztünk az iNew V8 legjobban várt részéhez, a kamerához. Aki olvasta az iNew V3 tesztünket, az már sejtheti hogy milyen fénylesőt szereltek bele a V8-ba. A 13 megapixeles Sony modul ebben a készülékben is megtalálható, mely egyáltalán nem fog csalódást okozni amikor visszanézzük az eredményt.

inew v8 kamera

A készített képek magukért beszélnek: a színek és dinamika rendben van, autofókusz gyors, a kép másodpercek töredéke alatt elkészül. Tud arcfelismerést, van benne HDR mód, valamint állítható a fényerő, és az f/2.0 rekesznek köszönhetően még sötétben is elfogadható fotók készülhetnek. A nappal szemben történő exponálás sajnos nem az erőssége, a képeken nagyrészt a beszűrődő sugarak láthatók. Vakuja két kis LED-ből áll, a fényereje szerintem gyenge, egy Nexus 5 is szépen lekörözi. Viszont cserébe a teljes kameramodul forgatható, így ha szelfizni akarunk, akkor egyszerűen csak magunk felé kell forgatni az egységet. Mechanikája kitűnő, kellően tartja magát a készülékházban, az elfordítást enyhe kattanással jelzi, ha sikerült a megfelelő pozícióba forgatni (207 fokban lehet).

Videót Full HD felbontásban rögzít 30 fps sebességgel, illetve 720p módban is tud mozgóképet felvenni.

Tesztfotók letöltése

Rendszer

Az iNew V8 Android 4.4.2 verziójú operációs rendszert futtat. Nem stock Android, viszont nagyon nem nyúltak bele a rendszerbe: új ikonok, témák, saját appok kerültek be a repertoárba. Android L frissítésről még nincs szó, de talán majd egyszer megkapja azt is. Nyelvekből nincs hiány, így a magyar is már előre integrálva van az iNew V8 okostelefonban.

Akkumulátor

5 óra beszélgetést és 100 óra készenlétet ígér a gyártó. A 2400 mAh-ás akkumulátor tartja is magát ehhez, tehát szigorúan 1 napos telefonról beszélünk erős használat mellett.

A készülék paraméterei:

 • 5.5 incses Corning Gorilla Glass OGS HD képernyő, 1280*720 pixel
 • MT6591 1.5GHz Hexa Core (hat magos)
 • 3G támogatás: GSM 850/900/1800/1900 & WCDMA 850/2100 MHz
 • 2 GB RAM + 16 GB ROM
 • 13MP kamera, F2.0 rekeszérték, 207° forgatható kamera
 • Android 4.4
 • Hátlapi érintőpanel / NFC / OTG

Összegzés

Az iNew V8 a népszerű V3 tökéletes folytatása. A készülék a felsőkategóriát célozza meg az erős processzorral és a ritkaszámba menő forgatható kamerával. Nagy mérete nem mindenkinek fog bejönni, de aki rajong a nagy képernyős telefonokért, annak a maga hetvenezer forintos árával tökéletes választás lesz.

Pro:

 • remek kijelző
 • egyedülálló kamera
 • kiváló ár-érték arány
 • erős hardver

Kontra:

 • lehetne nagyobb az akkumulátor
 • a nagy méret miatt egy kézzel nehezen kezelhető

A készülék nálunk is megrendelhető 79.900 Ft-os (AAM) áron.