Ingyenes offline világnavigáció jár minden Windows 10 rendszerhez

Ingyenes offline navigáció Windows 10 rendszerhez

A Windows 10 megjelenése nagy fordulatot vett a számítógépes világban, hiszen egy olyan rendszert kaptunk a Microsoft-tól, mely könnyedén bővíthető, egyszerűen javítható, és mindig naprakész. No és persze sok extrát is tartalmaz, mint például a beépített offline világnavigációt.

A Here Maps anyagaival megtűzdelt részletes térképek a világ szinte minden országát tartalmazzák a Windows 10 beépített Térképek applikációjában, mely számítógépen, táblagépen, és az új az Lumia készülékeken is futnak. A Térképek nem csak egy egyszerű böngésző. Ezt az appot valódi autós navigálásra is használhatjuk, hiszen élőben mutatja az előre megtervezett utat köszönhetően a részletes ingyenes térképeknek.

A Windows 10 alaphelyzetben nem tartalmaz térképeket, ezeket külön le kell töltenünk a Gépház menüpontban (lásd második kép). Itt bármelyik országot választhatjuk, mely a kijelölés után pár percen belül letöltődik a gépünk tárhelyére. Ezek után már internet kapcsolat nélkül haszhálható a navigáció funkció, valamint ha olyan hardverrel rendelkezünk, melyen még beépített GPS modul is van (pl.: Lenovo Thinkpad 8.3 tablet), akkor szabadon mászkálhatunk vele világszerte (természetesen mobiladat és Wi-Fi alapon is működik).

A program és a hozzá tartozó térképek teljesen ingyenesek, csupán a Windows operációs rendszer licenszet kell megvásárolni (vagy ingyenesen frissíteni 7-ről vagy 8-ról).