Januárban érkezik PC-re a komplett Android 6.0 operációs rendszer

Komplett Android operációs rendszer telepítés PC-re pendriveról

2016. január közepén érkezik az Android operációs rendszer Remix OS kiadása, mely a fejlesztők írása alapján bármely Intel alapú számítógépren futtatható lesz, és biztosítja majd az az élményt, melyet eddig csak okostelefonon és táblagépen érezhettünk.

A Remix OS egy harmadik fél által (Jide) összerakott egyedi Android alapú OS, mely a Play Áruháztól kezdve a Google appokig minden olyan eszközt tartalmazni fog, melyre eddig is szükség volt és naponta használtunk. Állításuk szerint az összes létező Intel alapú (de véleményünk szerint inkább csak újabb) számítógépen futtatható, méghozzá USB 3.0-ás flash meghajtóról (pendrive). A két hét múlva megjelenő OS kapásból a 6.0-ás Marshmallow alapokat kap, így garantáltan friss rendszerrel nézünk majd szembe, plusz a közeljövőben érkező frissítések is egyszerűen telepíthetők lesznek.

A legtöbb felhasználó Intel alapú PC-t használ, így a többségnek nem lesz problémája a rendszer beüzemelésével, mely csupán pár lépésből fog majd állni. A jól optimalizált és gyorsan működő Android 6.0-ából még több kihozható, ha a számítógépünkön SSD meghajtó és gyors memória (DDR3 vagy DDR4) van beépítve.

A Remix OS ingyenesen letölthető lesz a feljesztők weboldaláról január közepétől. Természetesen mi is kipróbáljuk, és megírjuk róla az első benyomásokat.

A Remix OS összes funkciója megtekinthető itt.