Ma este hétkor mutatják be az új iPhone-okat

Ma este hétkor mutatják be az új iPhone-okat

Apple Event 2013 szeptember 10. este 19 óra

Nem várunk nagy meglepetést a ma esti Apple Keynote-tól, mivel az elmúlt hetekben-hónapokban szinte minden információt megkaptunk az 5S és 5C készülékekről. Természetesen lehetnek váratlan meglepetések is (akár egy iPad 5, vagy egy iWatch), de az elmúlt 1-2 évben sem volt olyan letaglózó eszköz a cupertinoi cégtől, mely miatt iszonyatosan izgulnánk a ma estére.

Köztudott, hogy az Apple az elmúlt pár évben semmiféle innováció jelét nem mutatta, a szokásos iPhone és iPad frissítésektől sem dobott senki hátast (persze vannak kivételek). Ez az utóbb kiszivárgott pletykák alapján sem lesz másként, hiszen az iPhone 5S szinte ugyanolyan lesz mint az elődje, csupán az A7-es processzorban, dupla LED villanóban és az előlapi "állítólagos" ujjlenyomat olvasó gyűrűben (szerintünk ez csak egy LED-es állapotjelző, de ne legyen igazunk) lesz fejlettebb. Természetesen megkapja a végleges iOS 7 rendszert, melynek eleinte utált felületét ma már kezdjük megszokni, de még mindig nem az igazi.

A szivárvány minden színében tündöklő iPhone 5C pedig egy olcsó okostelefon lesz szintén az új iOS 7 rendszerrel és egy gyengébb hardverrel, melynek ára valószínűleg annyi lesz mint egy mostani Samsung Galaxy S3 készüléké. Persze találgatni nem tilos, de várjuk az estét, és beszámolunk majd az érkező készülékekről.

Update #1: találtam a neten egy képet, melyben elvileg egy kínai üzlet végleges iPhone összehasonlító táblázata látható.

Update #2: kaptam egy képet, melyen az 5S útmutatója látható. Ezen már jelölik a Home gombot körülölelő "Touch ID szenzort".