Mától ingyen nézhetők mobilon a budapesti forgalomfigyelő kamerák

Ingyenesen elérhető az összes UTV forgalomfigyelő kamera képe iOS eszközökön.

Az alkalmazással lehetőség nyílik a budapesti forgalom gyors ellenőrzésére akár menet közben is. A megtekinteni kívánt kamera képe akár rendezett listából, akár térképes nézetről elérhető. A kedvencek listájára felvehetők tetszőleges nézetek, melyeken egyszerre 4 különböző kamera képei is megtekinthetők osztott képen. Ebből az osztott képből egyetlen érintéssel kinagyítható egy adott kamera képe, ami a következő érintésre újra a helyére kerül.

Minden kamera nézeten alkalmazhatók a szokásos, iOS-en jól megszokott gesztusok, mint a csípés nagyításhoz, vagy a húzással történő navigáció a nagyított képen.

Az UTV alkalmazás a CoDe RCV (Remote Camera Viewer) rendszerén alapul, amely egy biztonságos és modern megoldás kameraképek mobil eszközökön való megjelenítésére. Az RCV szerver biztonságos csatornákon keresztül gyűjti a kamerák képeit, melyek aztán fejlett jogosultsági rendszer alapján kerülnek a felhasználók mobil eszközein megjelenítésre. A képforrás lehet akár a legkülönfélébb márkájú hálózatos analóg képrögzítő (DVR), akár tetszőleges IP kamera.

Megjegyzés: Jelenleg a tesztidőszakban az UTV.HU kamerái bárki számára díjmentesen elérhetők, korlátozás nélkül. A későbbiekben a képeket előfizetéses konstrukcióval fogják kínálni.