Megérkezett az iPhone X utódja, az iPhone XS és iPhone XS Max

iPhone XS és iPhone XS Max

Az új iPhone XS az iPhone X ráncfelvarrt változataként mutatkozott be. Szinte mindene megújult, de az előző modell szelleme még teljesen átjárja a készüléket. A beépített kamerszigetes (notch) képernyő is maradt, de a teljes előlapot körülölelő OLED képernyő (Super Retina) is nagy fejlődésen ment keresztül. Az iPhone XS egyedi OLED-kijelzője páratlan színpontosságot, valós fekete árnyalatokat és HDR-minőséget kínál. Az iPhone XS Max pedig a valaha volt legnagyobb iPhone-kijelzőt kapta.

iPhone XS és iPhone XS Max

Csúcsminőségű alapanyagok
A legellenállóbb üveg okostelefonon (sajnos nem tudni hogy ez mit takar pontosan). Gyönyörű új aranyszínű bevonat, mely atomi szintű eljárással készül. Precíziós kialakítású, rozsdamentes nemesacél szegélyek. És magasabb szintű víz- és porállóság (IP68, azaz 30 másodpercig bírja a vizet maximum 2 méteres mélységig).

Továbbfejlesztett Face ID
Továbbra is egy pillan­tással feloldható az iPhone, és többek között bejelentkezhetünk az appokba vagy a fiókjainkba. Ráadásul az okostelefonokon valaha használt legbiztonságosabb arcazonosító rendszer most még gyorsabb lett: az előző modell néhai lassúságait is javították. Az arcunkat természetesen fizetésre is használhatjuk.

Intelligens A12 Bionic chip
A legintelligensebb és legerősebb okostelefonchip új generációs Neural Engine‑ünkkel felturbózva. Az eredménye: lenyűgöző AR‑élmény, mélységállítás funkcióval finomítható, lélegzetelállító portrék és gördülékeny iOS rendszer. Mit tud az új A12 bionic chip?

  • Akár 50%-kal gyorsabb grafikus teljesítmény
  • Akár 15%-kal gyorsabb nagy teljesítményű magok
  • Akár 50%-kal kisebb fogyasztású energiatakarékos magok
  • 8 magos Neural Engine motor
  • Tökéletesített képjelfeldolgozó processzor
  • Fejlett teljesítmény­szabályzó

Intelligens kamerák
Az iPhone XS és XS Max kamerái megegyeznek. A hátlapi dupla modul az elődhöz hasonlóan egy teleobjektív és egy nagylátószögű egységet tartalmaz. Utóbbi f/1.8-as, míg a teleobjektív f/2.4-es fényerővel bír, és mindkettő vadonatúj szenzort kapott. A kamera szoftveresen is számos újdonságot tartogat:

Smart HDR: az új másodlagos képrétegek, a gyorsabb érzékelő és a szupererős A12 Bionic chip jóvoltából a fotók fényes és árnyékos területei egyaránt részlet­gazdagabbak lesznek.

Megnövelt méretű és színmélységű képpontok: az új érzékelővel a képek élet­hűbbek, a színek pontosabbak, a gyenge fény­viszonyok között készült felvételek pedig zajmentesebbek lesznek.

Továbbfejlesztett bokeh effekt: a kifinomult háttérelmosódásnak köszönhetően még profibb fotókat készíthatők Portré módban.

Új mélységállítás funkció: most már utólag is módosítható minden elkészült portrá mélység­élessége.

iPhone XS dual kamera

Az új iPhone XS és XS Max készülékek akkumulátor ideje is nőtt az előző modellekhez képest. Pontos méretet nem tudunk, de minimum 1 órával nőtt a használati idő mindekét modell esetében az iPhone 8 Plus-hoz képest. Az árak már kint vannak az Apple webshopjában, itthon szeptember végétől lesz kapható mindkét készülék:

iPhone XS ár:

64GB: 399.990 Ft
128GB: 459.990 Ft
512GB: 537.990 Ft

iPhone XS Max ár:

64GB: 439.990 Ft
128GB: 499.990 Ft
512GB: 577.990 Ft

További információk (Apple hivatalos oldala)