Megir 2006 karóra teszt: svájci design kínai csomagolásban

Megir 2006 karóra teszt

A mai napig nem jött igazán divatba az okosóra, és jelenleg is a normál quartz szerkezetes karórák a legkeresettebbek a piacon. Ez köszönhető az alacsonyabb áraknak, és főleg a hosszú elem élettartamnak. A legtöbb ember azért szabadul meg okosórájától, mert már azzal bosszúságot okoz, ha 2-3 naponta tölteni kell. Divatosnak a legtöbb okosóra nem igazán mondható, hiszen a technika még nem tart ott hogy egy igazán elegáns vagy sportos külsőbe egy parányi, de fejlett technikát belepasszírozzanak a mérnökök.

Megir 2006 karóra

Aki szereti a prémium svájci márkák által tervezett karórák kinézetét, annak bátran ajánlhatom a Megir 2006 karórát, melyet a Gearbest webáruháztól kaptunk tesztre. Ez az óra alig kerül 4000 Ft-ba (a cikk írásakor 3700 Ft-ot mutatott a webáruház), így ezért a pénzért már az is csoda, ha egyáltalán működik a termék.

Megir 2006 karóra

Csomagolás
A Megir 2006-os modellje egy hosszúkás átlátszó tasakban érkezett, amin a gyártó logója is szerepel. Semmi extrát nem kapunk az órához, ilyen árból máshol még egy óradobozt sem kapunk, nemhogy egy órát.

Működés
Igen, az óra valóban működik, és ez még nem minden. A belső szerkezet japán gyártású quartz, mely elég jó pontossággal bír, és az elem is kitart benne kb. 2 évig. Működésére nincs panasz, eddig nem állt meg, és szerintem nem is fog. A poén az egészben az, hogy a számlapon látható kronográf funkciók működnek, igaz nem stopperként, hanem dátum, óra, dátum, perc mutatóként a fő mutatókon kívűl. A tokon található lünetta fix, nem forgatható. Design elemként szolgál, az enyhén recézett felület mindenesetre jól néz ki a számlappal egyetemben. A tok jobb felén található három állító gomb is valódi és hibátlanul működnek. A belső navigációs tekercs is fix, a rajta jelölt számok is látványelemként szolgálnak.

Számlap
A számlap megfelelően kidolgozott és a festése is rendben van. Nincs rajta színhiba, nincs kopás vagy kenődés, egyszerűen olyan, mint egy normál számlap. A mutatók elég nagyok ahhoz, hogy könnyedén leolvassuk az időt, és extraként foszforeszkáló bevonatot is kaptak. Kissé halványan világít az óra a sötétben, de a semminél jobb.

Megir 2006 karóra

Tokozás
Az óra nagy része rozsdamentes acélból készült. A szíja egészen biztosan az, ezt a súlya és kidolgozása is mutatja. A tok viszont már kompozit, tehát vannak benne műanyag krómozott elemek is (weboldal szerint: aluminium alloy). Az óra üvege üvegből van, mely ráadásul fokozottan karcálló is. A teljes súly azonban jelentősen elmarad egy márkásabb óráétól, de van aki éppen ezért kedveli. Elsőre valóban "egyszerű és olcsó" hatást kelt a kis tömeg, de viselni pont ezért egészen kényelmes. A szíj az árhoz képest elfogadható minőségű, viszont a szemek nem tömörek, hanem üregesek. Fényes, enyhén karcálló bevonatot kapott, mely még jobban megemeli a "prémium-szerű" érzetet.

A szíjat méretre állítani nagyon nehéz, a csavarok igen erősen tartják a szemeket, én nem tudtam így méretre állítani az órát (ki kellett hajlítanom a szemeket, hogy elváljanak egymástól). A szíj a dupla csatnak (biztonsági csat) köszönhetően jól zárható, így nem kell aggódni hogy leesne a kezünkről.

Megir 2006 karóra

Az óra mérete:
Tok vastagság: 1.4 cm
Tok átmérő: 5.0 cm
Szíj szélessége (ahol a tokhoz csatlakozik): 2.1 cm
Maximális csuklóméret: 26.8cm

Az óra mérete az eredeti svájci kiadáshoz hasonlóan nagynak mondható, de ennek köszönhetően legalább jól leolvashatók róla az információk. Ez egy tipikus pilóta óra, ebben a kategóriában ez megszokott.

Összegzés
Aki csak távolról látja, de nem tartotta még kézben az órát, annak nagyon nehéz észrevenni hogy nem az eredeti svájci verzióról van szó. Közelebbről nézve már azonnal észrevehető a "koppintott" mivolta, de a tesztidőszak alatt csak pozitív véleményeket kaptam az emberektől.

Pro: kis súly, pontos működés, japán szerkezet, kiváló design, remek ár
Kontra: kissé gyenge anyaghasználat, nehéz méretre állítani, a lünetta nem forgatható

Az óra ingyenes szállítással megvásárolható a Gearbest webáruházból.

További fotók

Megir 2006 karóra

Megir 2006 karóra

Megir 2006 karóra

Megir 2006 karóra