Samsung memóriakártyák valódi Black Friday áron

Samsung memóriakártyák valódi Black Friday áron

Vegyes érzések töltöttek el minap a hazai Black Friday akciókat nézegetve. A munkám miatt folyamatosan követem a magyar piacot, figyelem az árakat és a piacvezető cégek viselkedését. Sajnos a nagy multik a mai napig folyamatosan tarolják a kis- és egyéni vállalkozásokat, egyre nagyobb teret szorítva a saját hasznuk gyarapítására. Ennek köszönhetően tudják sikeresen meglépni a rendszeres leárazásokat és most az itthon Black Friday-nek nevezett napokat is.

Hogy lehet egy termék ennyire olcsó (már ha valóban az):

  • nagy mennyiségben, ezáltal nagy kedvezményekkel vásárolják a nagykereskedésektől vagy a disztribútoroktól
  • éppen kifutó termékről van szó (amit esetleg még nem észlelt a teljes piac) és így garantált a bevétel
  • lehet szó újracsomagolt vagy gyártó által felújított termékekről (ezt azért meg szokták jelölni)
  • az adott áruház a termék kiemelt forgalmazója, így nagyobb kedvezményekben részesül
  • az adott áruház egyéb okból szorosabb és befolyásosabb kapcsolatban van a beszállítókkal
  • vagy egyszerűen csak mínuszba árazzák le a terméket, más termék árát jelentősen megemelve

A mai nap csak a fekete péntekről szólt. Ebben nagyon sok áruház vett részt, köztük a piac pár kiemelt szereplője, akik vannak olyan szerencsések hogy multicég lévén az összes létező reklámfelületen tudnak nyomulni. Ezek ellenére csalódtam a mai napban, hiszen nem voltak igazán jó ajánlatok. Nagy számú akciósnak jelölt normál áras terméket fedeztem fel, és kapásból dobtam az unalomig űzött fel-, majd leárazós oldalakat. Parányit se jött elő az az érzés, az a wow faktor, melyről ez a nap szólt volna.

Tudjuk hogy a hazai árak magasak, ám aki benne van a felsőbb körökben az tudja, hogy ez nem mindig igaz. Még a kiemelten jónak számító akciókat sem kell félteni, hiszen a shopok még ezen az alacsony áron is bőven termelik a haszont. Az például, ami Amerikában történik ezen az ünnepen, ami a valódi leárazásokról szól, azt kis hazánkban a kapzsiság és a beteges bevételszerzés miatt soha nem fogjuk látni. Természetesen a nagykereskedéseket és egyéb felsőbb forrásokat sem kell félteni, hiszen ők a Black Friday egyik legnagyobb nyertesei.

Nos, ez a nap minden volt, csak nem az aminek lennie kellett. A magyar Black Friday továbbra is egy egyszerű feketének tálalt pénteki nap a narancsszínű valóságban, a vásárlók megtévesztésére és lehúzására. Már a hét elejétől olvasom a webshopos reklámok alá írt kommenteket: tessék elolvasni, nem véletlenül olyanok, amilyenek.

Természetesen aki nem vaktában vásárol és van ideje szemezni a több ezer webshopos termékkel, valamint ismeri az árukereső fogalmát, az biztos talál egy pár apróságot igazán kellemes áron még most hétvégén is :)

És akkor jöjjön egy valós Black Friday akció*

Samsung Evo Plus 32GB microsd memóriakártya: 1980 Ft
Samsung Evo Plus 64GB microsd memóriakártya: 3400 Ft
Samsung Evo Plus 256GB microsd memóriakártya: 17800 Ft

* ők legalább támogatnak minket (és a többi hazai blogot is), nem úgy mint azok a hazai cégek, akik még egy mondatos válaszlevélre sem képesek...

Magyar Black Friday valóság

A magyar Black Friday valóság