Windows 7 megjelenési időpont


Ahogy szaporodnak a hírek a Microsoft következő generációs operációs rendszeréről, egyre kíváncsibbá válnak a felhasználók, hogy mikorra is várható az új Windows. Redmond következetesen kiáll amellett, hogy három éves fejlesztési ciklus után bocsátja útjára az OS-t, ám azt az elmúlt napokig nem lehetett tudni, hogy hivatalosan mikor is kezdték a fejlesztést - hiszen nem mindegy, hogy mihez képest három év. A vállalat azonban nemrég nyilvánossá tette, hogy ennek ideje 2007. január 30-a - vagyis (elméletileg) 2010. január 30-ára várható a Windows 7 debütálása.

Ez persze nem vehető 100 százaléknak - a Microsoft tervei szerint akkor fogja véglegesíteni a megjelenési időpontot, ha az operációs rendszer „elkészültségi” állapota eléri az elvárt minőséget. Vagyis pár hónapnyi eltolódás beleférhet ebbe az időbe; ha azonban minden Redmond tervei szerint alakul, akkor 2010 elején már az új Windows-t nyúzhatjuk.

Kapcsolódó hír, hogy az Egyesült Államokban most idejekorán megkezdték az antitröszt vizsgálódásokat a szoftverrel kapcsolatban. Maga a Microsoft nyújtott segítséget a Windows 7 tesztváltozata révén a felmérést végző technikai bizottságnak. Ezzel elejét lehet venni annak, hogy már a kész operációs rendszer kapcsán robbanjon ki egy újabb peres eljárás, amely akár évekig is elhúzódhat. Addig pedig a konkurensek számára nehézkessé vagy lehetetlenné válhat a platform használata, és mire ítélet születik, már százmilliók használják a rögzült formát. Emiatt a múltban a Microsoftnak már többször is meggyűlt az amerikai, európai és ázsiai kontinensen is a baja a helyi hatóságokkal - például az Internet Explorer és a Media Player miatt.

Forrás: terminal.hu