Xiaomi 10000mAh külső akkumulátor (Power Bank) teszt

A Xiaomi az utóbbi idők egyik legdinamikusabban fejlődő gyártója, mely a kényelmi megoldásoktól kezdve a routereken át az okostelefonokig szinte minden olyan hardvert megtervez és legyárt, mely a hétköznapi embernek számára egy jobb érzést és egy jobb világot nyújt. Ez a gyártó Kína egyik legnagyobb cége, mely több millió okoseszköz eladásán van túl, és ez még csak a kezdet. A Xiaomi életérzés nagyban hasonlít az almás gyártóéhoz, hiszen itt is a letisztultságra, minőségre és egyszerű használatra törekednek. Egy dolog amiben nagyon különböznek: az pedig az ár. A Xiaomi ugyanis meg tudta oldani azt a lehetőséget, hogy az emberek kedvező áron jussanak prémium minőséghez.

Nálunk is már több Xiaomi termék megfordult, így biztosan állíthatjuk hogy valóban egy korrekt gyártót ismerhetünk meg a kínai nagypiacról. Szerkesztőségünk első tagja egy Xiaomi külső akkumulátor lett, mely a gyártó második generációjából érkezett. A 10000 mAh teljesítményű telep minden USB-n keresztül tölthető eszközt meg tud táplálni, legyen az egy brutális akkuval felszerelt táblagép, vagy éppen egy aprócska okosóra.

A második generáció több dologban különbözik az elsőtől:

 • továbbfejlesztett belső vezérlés
 • kisebb méret
 • jobb akkumulátorok

Megemlíteném, hogy ez első generációval sem volt semmi probléma, az is kiválóan tette a dolgát, azonban ez a széria csaknem 30%-al kisebb mérettel érkezik, és ez sokat dob a hordozhatóságon. Egy Power Bank-nak csak egy dolga van: az hogy minden eszközt megfelelően feltöltsön. Ezt természetesen hibátlanul megteszi. A töltési idő megfelel egy hálózati töltő töltési idejének, és a nagyobb áramerősséget igénylő készülékek számára is tudja biztosítani az előírt energiát. Rövidzár védelemmel is rendelkezik, így probléma esetén megvédi önmagát és a készüléket is. Töltés közben csak enyhén melegszik, így nem kell aggódnunk ha éppen kerékpározás közben használjuk a zsebünkben a töltőt.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik az idejük többségét a lakóhelyükön kívül úton tölik, vagy éppen sokszor tartózkodnak olyan helyen, ahol nehéz hálózati áramforráshoz jutni. Ezenkívűl könnyedén használható kerékpározás és motorozás közben, de egy több napos túrát is vígan ellát energiával.

Külső

A külsőre egyáltalán nem lehet panasz, hiszen a passzív hűtést ellátó burkolat alumíniumból készült, precíz CNC megmunkálással. A karcok ellen nem védett, ezért érdemes hozzá egy szilikon tokot beszerezni, viszont ennek az ára majdnem annyi mint maga egy új eszköz.

Gyári tartozékok: használati útmutató és USB kábel a töltéshez.

A power bankhoz nem jár külső töltő, ezt magunknak kell biztosítani. Telefonos töltő éppúgy jó hozzá, mint egy nagyobb teljesítményű tablet töltő. Mi az utóbbit ajánljuk, így gyorsabban feltölt a készülék. A 10.000mAh sokáig elég. Egy 2000-2300mAh-ás okostelefont kb. 4-szer fel tudunk vele tölteni, úgy hogy a telefon nincs teljesen lemerülve.

Árak

Elég széles az árkülönbség a piacon: aki külföldről szeretné megrendelni, az 3500-4000 Ft-os árral-, aki pedig itthonról rendelné meg, az 7000-8000 Ft-os összeggel számoljon.

Specifikációk

 • 10.000mAh lithium-ion telep
 • 1x 10W (5V, 2A) micro-usb bemenet (10W-os adapterrel 5 és fél óra töltés)
 • 1x 10.5W (5V, 2.1A) USB kimenet
 • automata bekapcsolás, és kikapcsolás
 • négy LED-ből álló töltéskijelző
 • kilenc rétegű belső védelem
 • 91 x 60.4 x 22 mm
 • 207 gramm

Összegzés

A készülék az egyik legjobb és legolcsóbb típus a piacon, ezért mi 100%-ban ajánljuk a vásárlását annak, aki ilyen eszközön gondolkodik.

Pro: kis méret, prémium design és anyaghasználat, beépített védelem, nem melegszik, tartós
Kontra: nincs

Xiaomi 10000 power bank

Xiaomi 10000 power bank

Xiaomi 10000 power bank

Xiaomi 10000 power bank