Xiaomi Mi Home bluetooth hőmérséklet és páramérő készülék teszt

Xiaomi Mi Home bluetooth hőmérséklet és páramérő

A Xiaomi már régóta gyárt minőségi, ám olcsó okos eszközöket, melyek az otthonunk felügyeletére és könnyed irányítására szolgálnak. A robot porszívóktól kezdve a kamerákon és mozgásérzékelőkön át a LED világításig számos lehetőséget kínál otthonunk kényelmének növelésére, mindezt remek áron.

Ebben a bemutatóban a képernyős hőmérséklet és páratartalom mérőt mutatom be. Igaz, egy ilyen kis kütyüről nem lehet sok mindent mondani, de pár dolgot azért megemlítek vele kapcsolatban.

A készülék a Gearbest webáruházból érkezett hozzám nagyjából két hétre a megrendeléstől. A csomag sértetlen volt, a készülék egy átlátszó dobozban érkezett.

A doboz tartalma:

  • maga a készülék
  • 1db AAA elem
  • pár lapos bemutató füzet
  • falra szerelhető tartó hátlap

A készülék mérete kicsi, a tenyeremben pont elfér. Kicsivel nagyobbra számítottam, de idővel megszokható. A nagy képernyőnek köszönhetően a mért értékek jól leolvashatók, ha pedig ez nem elég, akkor a beépített Bluetooth kapcsolaton keresztül telefonunkon is megtekinthető minden adat.

A készülék két értéket mér: hőmérsékletet és páratartalmat.

Mindkét érték a beépített preciziós szenzor segítségével tizedes pontossággal jelenik meg. Az adatkijelzés folyamatos, a készülék minden másodpercben friss értékeket mutat. Egyetlen AAA méretű ceruza elemmel működik (lehet töltős vagy alkáli), mely akár egy évet is kibírhat az eszközben. Nálam lassan egy hónapja használatban van, de még mindig tele állapoton áll az akkumulátor kijelző ikon.

A készülék burkolata fehér színű minőségi műanyagból készült, masszív és szép. A képernyő monokróm, betekintési szöge kiváló, azonban háttérvilágítást nem kapott. Nagyon kevés energiát fogyaszt, így nem szükséges kikapcsolni, éjjel-nappal folyamatosan működtethető. A kijelző alatt látható két darab kis kivágás belsejében található a szenzor, melyet mindig szabadon kell hagyni, hogy pontos értéket kapjunk. Nem ajánlott hozzáérni, mert a mért értékek egyhamar megváltoznak. A csomagban hozzáadott kis hátlap segítségével az eszköz felragasztható a falra (de van benne mágnes is), így könyedén el tudjuk helyezni bármilyen környezetben.

Xiaomi hőmérő bluetooth Xiaomi hőmérő bluetooth

A Xiaomi hőmérőn csupán egyetlen gomb található, azt is csak egyszer szükséges használni: ez a bluetooth gomb, mely a hátoldalon kapott helyet, és hosszan nyomva párosítható Android vagy iOS alapú okostelefonnal. Ehhez először le kell töltenünk a Mi Home applikációt (Google Play vagy Apple Store), majd az appba belépve, máris kerestethető az eszköz.

Fontos: a Mi Home "China Mainland" régiót használjuk, ugyanis a többi területen a program nem hozza fel az eszközt. Sokat szenvedtem vele, míg rájöttem hogy ez kínai piacra szánt termék, még nincs belőle EU variáció. Ha a párosítás megtörtént, onnantól egyszerűen csatlakozhatunk gomb megnyomás nélkül is a Xiaomi hőmérőhöz. Az okostelefonon a hőmérséklet és a páratartalom is megjelenik úgy, ahogy az eszköz képernyőjén is.

Mi Home alkalmazás

Mi Home alkalmazás Androidon

Aztán itt még nem áll meg a tudomány: a Mi Home app odafigyel a mért értékekre, ha mi is úgy akarjuk. Ez azt jelenti, hogy ha beállítunk egy határértéket, mely számunkra már túl meleg - párás - vagy hideg lenne, akkor az app a mért érték elérése esetén azonnal elindítja a légkondícionáló berendezést (ha az támogatja a szabványt).

Nos, valahol itt kezdődik az automatizált okos otthon fogalma.

A Xiaomi hőmérséklet és páratartalom mérőt teljes szívvel ajánlom mindenkinek aki egy megbízható eszközt szeretne otthonába, pláne ha okostelefonját és más eszközét is bevonhatja a buliba.

Vásárlás: Gearbest.com
Listaár: 19.90 USD (akciósan 14.90 USD)

Nem rendeltél még Kínából? Keress minket és segítünk: nagyon egyszerű!